Sākoties vasarai, sākas arī skolēnu vasaras brīvlaiks. Un tieši šajā periodā ir jāpievērš īpaši liela uzmanība tam, ko bērns dara. Vecākiem ir jānodrošina bērnam droša vide, it īpaši, ja ārā ir silts un saulains laiks, bērni vēlas peldēties, bet, pirms tas notiek, jāpastāsta par drošību ūdenī, tāpat ir arī ar citām lietām.

  • Pirmā lieta, kam jāpievērš uzmanība – Kā uzvesties, atpūšoties pie ūdens. Bērns nedrīkst rīkoties pārgalvīgi, vienmēr ir jāpadomā par sekām.
  • Atgādini, kā rīkoties, ja notikusi nelaime – Noteikti pastāsti, ka jāzvana uz 112, un atgādini to, kādos gadījumos ir jāzvana un kas jāsaka.
  • Iemāci bērnam pareizi lietot elektroierīces – Vecāku prombūtnes laikā, bērni paliek vieni paši mājās, jo vecāki visu dienu strādā algotu darbu. Tāpēc bērniem jāpastāsta tas, kā pareizi lietot plītis un elektroierīces, paliekot mājās bez pieaugušo klātbūtnes.
  • Bērniem jāinformē vecāki, par visām savām darbībām – Vecākiem ir jābūt lietas kursā par to, kur bērns atrodas, ko dara, jo ja kaut kas atgadās, tad lai operatīvi var rīkoties un izsaukt palīdzību. Tāpēc vecākiem ir jābūt labam kontaktam ar bērniem.
  • Atgādini, ka atrasties pamestās ēkās un būvlaukumos ir nelikumīgi – Visas sabrukušās ēkas var būt drauds bērna dzīvībai, jo nekad nevar zināt kad un kurā brīdī var notikt, kas slikts.

Ja tomēr kāda iemesla dēļ nākas vērsties pēc medicīniskās palīdzības, noderēs veselības apdrošināšanas polise.

Novēlam visiem saulainu un drošu vasaru!

Avots: vugd.gov.lv

Back To Top