Ceļojumu sezona nebūt nav beigusies. Lai arī vasara jau aiz muguras, tomēr arī pārējos gadalaikos ceļojumu aģentūrām darba pietiek. Lai neapjuktu plašajā piedāvājumu klāstā un izvairītos no negodprātīgām ceļojumu aģentūrām, ņem vērā šos 9 padomus.

Pārliecinies par to, ka Tevis izvēlētā tūrisma aģentūra ir reģistrēta TATO datubāzē

Ikvienai tūrisma aģentūrai jābūt reģistrētai TATO jeb Tūrisma operatoru un aģentu datubāzē. Ja izvēlēto tūrisma aģentūru šeit neizdodas atrast, jāmeklē cits pakalpojuma sniedzējs.

Pārliecinies par to, ka firma, kura piedāvā pakalpojumu, ir oficiāli reģistrēta

Firmai noteikti jābūt reģistrētai Latvijas Republikas uzņēmumu reģistrā. To var pārbaudīt pāris minūšu laikā, ieejot tiešsaistes datubāzē www.lursoft.lv. Informācija pieejama bez maksas.

Uzmanies no pārāk zemas cenas

Izvēloties savu ideālo ceļojumu, kā vienu no galvenajiem faktoriem var minēt cenu. Dažādu tūrisma aģentūru cenas par līdzīgu pakalpojumu var nedaudz atšķirties. Jābūt piesardzīgam, ieraugot piedāvājumu, kura cena ir pat divas reizes zemāka nekā kunkurentu piedāvātā. Izņēmums ir pēdējā brīža ceļojumi, kuru cena ir ievērojami zemāka tikai tāpēc, ka ceļojumu aģentūrām tomēr ir izdevīgāk aizpildīt brīvās vietas par zemāku cenu, nekā atstāt tās tukšas. 

Ieklausies draugu un paziņu padomos

Lai gūtu pilnīgāku priekšstatu par to, kas tad īsti būtu jāapskata izvēlētajā galamērķī, Tu vari pakonsultēties ar saviem draugiem un paziņām, kuri attiecīgo vietu jau ir apmeklējuši. Ja vēl svārsties starp vairāku aģentūru piedāvātajiem pakalpojumiem, tad šis aspekts Tev var palīdzēt izdarīt pareizo izvēli.

Rūpīgi izlasi līgumu, lai izvairītos no papildu tēriņiem

Pārliecinies par to, kas tieši ir iekļauts piedāvājumā, par kuru Tev tiek piedāvāts maksāt. Ja sākotnējais piedāvājums var šķist izdevīgs un kārdinošs, tad var gadīties, ka, iedziļinoties līgumā, atklājas potenciālas slēptas izmaksas. Piemēram, pārliecinies par to, vai gadījumā, ja nevēlēsies piedalīties kādā no plānotajām aktivitātēm (vai to nevarēsi kaut kādu iemeslu dēļ), Tev par to neliks maksāt papildus. Iepazīsties ar to, kas tiek iekļauts piedāvājumā un mierīgi apdomā, vai tas ir viss, kas būs nepieciešams.

Nenorēķinies ar tūrisma aģentūru, kamēr nav noslēgts līgums

Jau iepriekš minēts, ka piedāvātais līgums ir jāizlasa un jāizvērtē. Pirms neesi pārliecinājies par to, ka tieši šis piedāvājums ir tas, ko Tu meklē, neparaksti līgumu un nepārskaiti naudu aģentūrai. Kamēr līgums nav stājies spēkā, Tev nav pamata pārskaitīt un tūrisma aģentūrai nav pamata saņemt attiecīgo naudas summu. Pēc līguma noslēgšanas, protams, norēķinies ar tūrisma aģentūru līgumā paredzētajā laikā un veidā.

Prasi apliecinājumus par veiktajām rezervācijām

Tūrisma aģentūra Tavā vietā rezervēs gan viesnīcu, gan visu pārējo nepieciešamo ceļojumam. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem un justos droši, nekautrējies no savas tūrisma aģentūras pieprasīt apliecinājumus tam, ka attiecīgās rezervācijas tiešām ir veiktas. 

Par visiem maksājumiem palūdz čeku vai kvīti

Ikvienam maksājumam jābūt apliecināmam. Īpaši tad, ja kādu maksājumu veic skaidrā naudā, pieprasi no tūrisma aģentūras maksājuma apliecinājumu kases čeka vai kvīts veidā.

Gan tūrisma aģentūrai, gan ikvienam citam pakalpojumu sniedzējam maksājuma apliecinājumu būtu jāizsniedz bez īpašas lūgšanas. Ja tas netiek darīts, pieprasi attiecīgo dokumentu pats.

Ceļojumu apdrošināšana – svarīga sastāvdaļa ikvienā ceļojumā

Ja tūrisma aģentūra pati to nepiedāvā, iegādājies ceļojuma apdrošināšanu pats. Tādējādi ceļojums būs mierīgāks un atpūta labāka. Ceļojumu apdrošināšana sevī var ietvert medicīniskās palīdzības izdevumu segšanu, neparedzētas izmaiņas ceļojumā (piemēram, avārijas dēļ nokavēts reiss), bagāžas un personīgo mantu drošību, kā arī palīdzību jebkurā diennakts laikā, kad rodas tāda nepieciešamība – arī nedēļas nogalēs un svētkos.

Back To Top