Ne velti saka, ka otru cilvēku vislabāk var pārbaudīt dodoties ceļojumā. Ja līdz šim esi devies ceļojumā tikai vienatnē vai ar dažiem līdzbraucējiem, tad brauciens lielākā kompānijā jau varētu būt izaicinājums. Šādā grupā neizbēgama būs spēja pielāgoties vienam otram, kas arī lielā mērā noteiks ceļojuma gaitu un atmosfēru. 

Sākotnējais mērķis grupu ceļojumiem vienmēr ir jautrība, laba kompānija un iepazīšanās ar jauniem cilvēkiem. Ne mazāk nozīmīgi, ceļošana grupā var izmaksāt lētāk, jo nereti ir pieejamas dažādas grupu atlaides. Ir divu veidu grupu ceļojumi –  tos organizē tūrisma aģentūra vai tos organizējat Jūs paši savā kompānijā. Kā šo grupu ceļojumu padarīt neaizmirstamu un spēt sadzīvot ar ceļabiedriem, lasi turpinājumā – septiņos padomos par ceļošanu lielā grupā gan ar svešiem cilvēkiem no tūrisma aģentūras, gan ar draugiem un ģimeni.

Spēja savstarpēji vienoties

Tevi interesē muzeji, bet pārējai grupai interesē pasēdēt kafejnīcā? Vienai grupas daļai ir vēlme doties pastaigā uz vecpilsētu, tomēr daļa grupas vēlas doties iepirkties suvenīru veikalos? Šāda situācija var atgadīties jebkurā grupā, un, ja vien grupas biedri nespēs vienoties par kopēju mērķi vai dot viens otram laiku savām interesēm, tad šis brauciens ātri vien var pārvērsties par strīdu.

Katrs cilvēks ceļojumā dodas ar savām vēlmēm un ekspektācijām, kuras vēlas piepildīt. Interešu dažādība ir absolūti normāla, tāpēc esiet saprotoši savā starpā un jau ceļojumu uzsākot vienojieties, ka ieplānosiet laiku gan kopīgām aktivitātēm, gan individuālām vēlmēm.

Grupu pastaiga un nomaldīšanās

Grupās cilvēki jūtas droši, un kopīgas pastaigas gan ar grupas biedriem, gan gidu ir tradicionāli ierastas. Bieži vien nejauši aizskatoties uz kādu aizraujošu objektu, pa ceļam nopērkot kādu suvenīru, Tu vari pavisam ātri savus grupas biedrus pazaudēt. Tāpēc sagatavojies šādam pavērsienam jau laicīgi un izdari sekojošas lietas:

  • Ja esi ceļojumā ar tūrisma aģentūru, tad piefiksē vietu, kur atstājāt autobusu un sākāt maršrutu. Vislabāk, ja noskaidro, kur stāvēs autobuss, jo šoferi mēdz tos pārdzīt mierīgākās vai satiksmi netraucējošās stāvvietās;
  • Pieraksti vairāku grupas biedru vai grupas vadītāja telefona numurus;
  • Ja nakšņosiet šajā pilsētā, tad esi informēts, kur būs naktsmītne;
  • Pieturies pie maršruta, pa kuru gājāt, jo iespējams, ka Tavi grupas biedri jau dodas Tevi meklēt, bet, skraidot apkārt, jūs viens otru varat neredzēt, tāpēc paliec tur, kur gājāt visi kopā.

Aplikācijas čeku apkopošanai un sadalei

Ja ceļojumā esi devies ar savu draugu kompāniju, tad apskates objektu biļešu iegāde un ēdināšanas izmaksas var sagādāt galvassāpes. 

Lai izvairītos no rēķināšanas vai pazaudētiem čekiem, visi savā kompānijā lejuplādējiet telefonā aplikāciju, kas saskaita kopējos tēriņus un sadala tos uz cilvēku. Tādā veidā ceļojumā nemocīsieties ar lieku rēķināšanu, bet pēc ceļojuma viens ar otru varēsiet ļoti ātri un ērti norēķināties.

Grupu atlaides

Daudzi muzeji, apskates objekti un pat izklaides parki dod iespēju iegādāties biļeti lētāk ne tikai ģimenēm, bet arī grupām, tādējādi ievērojami ietaupot finanses. Nebaidieties izmantot šo iespēju!

Rezervācijas

Esot grupā vairāk par sešiem cilvēkiem, izvairieties no staigāšanas no viena restorāna uz citu, jo galdiņi grupām nebūs pieejami. Laicīgi izpētiet vietējo ēdināšanas iestāžu piedāvājumu un rezervējiet galdiņus.

Naktsmītnes

Ja esat lielāka kompānija, kas nolēmusi priekšroku dot apartamentu īrei nevis viesnīcai, tad, meklējot šo naktsmītni, pievērsiet uzmanību ne tikai gultasvietu skaitam, bet arī labierīcību skaitam un tam, vai jums visiem būs ērti platības ziņā.

Dažkārt lielākās kompānijās noīrējot māju vai dzīvokli, nav padomāts par elementārām komforta lietām, kas ceļojumā tomēr ir ļoti svarīgas, lai atpūta vakaros un naktīs būtu pilnvērtīga.

Ceļojumu apdrošināšana

Plānojot ceļojumu vairākiem cilvēkiem vienkopus, neviens nav pasargāts no tā, ka var notikt neparedzētas situācijas – nokavēts lidojums, saslimšana, pazaudēta bagāža vai problēmas ar viesnīcu. Esot grupā, problēmu risks var kļūt proporcionāli lielāks, tāpēc nevajadzētu aizmirst par ceļojumu apdrošināšanu. Tā var būt kā drošības spilvens esot ārpus valsts.

Uzdrošinies ceļot ne tikai individuāli vai ar labāko draugu, bet atrodi iespēju arī pielāgoties un noķert jautrības vilni esot grupā! Lai piedzīvojumiem bagāti ceļojumi!

Back To Top